Opetustoiminta > Erikoiskoulutus (EK)

NTO Erikoiskoulutus (ek)

NTO:n erikoiskoulutusohjelma jakautuu kahteen linjaan; nykytanssiin ja balettiin. Erikoiskoulutusohjelmalla on Nurmijärven tanssiopistossa pitkät perinteet – ensimmäiset EK-oppilaat valittiin nykytanssin erikoiskoulutukseen jo vuonna 1995. Baletin erikoiskoulutus on perustettu nykytanssin rinnalle vuonna 2009.

Tällä hetkellä EK-ohjelmassa on seitsemän ryhmää: nykytanssissa EK1, EK2, EK3 ja EK4 sekä baletissa EK1, EK2 ja EK3. Yhteensä ek-oppilaita NTOssa on noin 60.

Kuvassa baletin EK-ryhmä

Erikoiskoulutusryhmät ovat NTOn edustusryhmiä, jotka esiintyvät omien näytöstemme lisäksi tanssitapahtumissa ympäri Suomea. Kaikki EK-oppilaat suorittavat tanssin laajaa oppimäärää ja treenaavat tanssia monipuolisesti sekä monta kertaa viikossa. Nykytanssin EK-ohjelman pakolliset tunnit ovat: oman ek-ryhmän nykytanssitunnit (2 krt/vko), nykytanssin perustunti,1-2 balettituntia sekä showjazztunti. (Lisäksi oppilas voi ottaa lisätunteja oman valinnan mukaan).

Baletin EK-ryhmillä puolestaan pakolliset tunnit ovat: oman EK-ryhmän balettitunnit (1-2 krt/vko), 1-2 baletin lisätuntia ja ensimmäisenä vuotena yksi nyky- tai showjazztanssitunti viikossa ja toisesta vuodesta lähtien kaksi nyky- tai showjazztanssituntia viikossa. (Lisäksi oppilas voi ottaa lisätunteja oman valinnan mukaan).

Kuvassa nykytanssin EK-ryhmä

EK-ryhmillä on viikossa kaksi omaa tanssituntia, joilla harjoitellaan esityksiä sekä treenataan oman ryhmän kesken. Muut tanssitunnit ovat NTOn lukujärjestyksen mukaisesti perustunneilla. EK-ryhmissä arvostetaan hyvää ryhmähenkeä ja tästä EK-oppilaiden tulee toimia esimerkkeinä myös perustunneilla. EK-tunneilla keskitytään perustuntityöskentelyn lisäksi oheisharjoitteisiin, tekniikkaharjoitteluun, repertuaariin sekä esitysten harjoitteluun.

Kuvassa nykytanssin EK-ryhmä

EK-oppilaat ovat innokkaita ja motivoituneita tanssin harrastajia, jotka valitaan pääsykokeen kautta yleensä keväällä, kevätnäytöksen jälkeen. Pääsykoe on kaikille halukkaille avoin, eikä aikaisempaa kokemusta kaikista EK-ohjelman tanssilajeista vaadita. Myös opettajat saattavat suositella oppilaita pyrkimään erikoiskoulutukseen. Nuorimmat EK-oppilaat ovat 10-11-vuotiaita tanssijoita. EK-ohjelmaan hakemisen edellytyksiä ovat innostus, harrastuneisuus, mahdollisuus sitoutua tiiviiseen tanssiharrastukseen ja riittävät tanssilliset valmiudet. Baletin erikoiskoulutukseen pyrkivillä tulee olla baletti 3-luokka (vuoden kärkitossuharjoittelu) käytynä. Emme suosittele erikoiskoulutusryhmään hakeutumista niille, joilla on muita aikaa vieviä harrastuksia. Kasvavan nuoren harrastustoiminnan tulee olla mielekästä ja pysyä ajallisesti ja määrällisesti kohtuudessa. Toivomme EK-ryhmien oppilailta sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä.

Kuvassa nykytanssin EK-ryhmä

Nykytanssin erikoiskoulutuksesta vastaa Suvi Kajaus (suvi.kajaus@nto.fi) ja baletin erikoiskoulutuksesta vastaa Tea Vuoti (tea.vuoti@nto.fi).

powered by eMedia