Opisto > Galleria > Lumikuningatar
 Lumikuningatar toi talven Nurmijärvelle

Nurmijärven tanssiopiston joulunäytöksissä 16.-17.12. Klaukkalan koululla esitettiin H.C. Andersenin satu Lumikuningatar. Tarina kertoo Lumikuningattaresta, joka uhkaa muuttaa koko maailman ja ihmiset jääksi. Esityksen taiteellisesta kokoonpanosta vastasi tanssiopiston opettaja Sanna Sallanmaa, joka on kotoisin Rovaniemeltä ja tutustunut aiemmin Lumikuningatar-aiheeseen Lapin balettiopiston tuotannoissa.

Esiintymisvuorossa olivat tällä kertaa tanssiopiston nuorimmat oppilaat, eli 4-7-vuotiaiden ryhmät. Tarinan varsinaisissa roolitehtävissä tanssivat opiston erikoiskoulutusoppilaat. Esityksissä saattoikin selvästi nähdä, mistä harrastus alkaa ja mihin siinä pitkäjänteisellä opiskelulla voi edetä. Lumikuningattaren roolissa vuorottelivat Emma Maunula sekä Catharina Ristola, jolle roolitehtävä oli samalla taiteen perusopetuksen syventävien opintojen päättösuoritus. Molemmat onnistuivat erinomaisesti vaativissa osuuksissaan, joissa oli sekä balettia että nykytanssia sisältäviä sooloja. Kain tehtävässä tanssi nuori lupaava Tuomas Pigg ja Kertun roolissa vuorottelivat lahjakkaat Melissa Jolma, Oona Orava ja Tiia-Sofia Kanerva. Pienet esiintyjät suoriutuivat omista osuuksistaan innolla ja suurella antaumuksella.

Rytmillisesti haastava musiikki oli Jukka Linkolan sävellys elokuvaan Lumikuningatar. Musiikkia oli ahkerasti kuunneltu lasten tunneilla, jotta sen paikoin pelottavatkin osat tulivat tutuiksi. Puvustus oli kerätty pääosin opiston omasta puvustosta, Lumikuningattaren asu tuli Oopperalta.

Esitykset keräsivät Klaukkalan koululle noin 1000 katsojaa.


Käsiohjelma esiintyjätietoineen.


Paluu kuvagalleriaan
powered by eMedia