Tanssilajit > NYKYTANSSI

Nykytanssi alk. 8v

Nykytanssi on taidetanssimuoto, joka yhdistää tanssitekniikkaa, kehonhallintaa, parityöskentelyä, lattiatekniikka, akrobatiaa, luovaa liikettä, tanssi-ilmaisua sekä improvisaatiota mielenkiintoiseksi kokonaisuudeksi. Nykytanssille on ominaista monipuolisen liikemateriaalin käyttö, johon otetaan vaikutteita myös muista tanssilajeista. Nykytanssissa liikutaan eri tasoissa painovoimaa, rentoutta ja hengitystä hyväksi käyttäen.

NYKYTANSSIN TASOT

STARTTITASO

Tunnin voi ottaa 8-9-vuotiaana (alkaen -10-11 syntyneet). Jos oppilas on ollut 7v nyky/baletti alkeet -tunnilla, hän voi siirtyä tälle tasolle. Tällä tasolla voi myös aloittaa tanssiharrastuksen. Opinnot kestävät tällä tasolla 1-2 vuotta.

PERUSTASO 1

Pääsääntöisesti vähintään yhden vuoden tanssia harrastaneille. Uudet (samaa ikätasoa olevat oppilaat) voivat myös aloittaa harrastuksen tässä ryhmässä. Suositellaan lisätunnin ottamista. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-3 vuotta.

PERUSTASO 2

Pääsääntöisesti vähintään 2-3 vuotta tanssia harrastaneille. Suositellaan ottamaan toinen viikkotunti. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4 vuotta.

KESKITASO

Pääsääntöisesti 4 vuotta tanssia harrastaneille. Suositellaan ottamaan nykytanssin keskitaso+ tunti lisäksi.

JATKOTASO

Pääsääntäisesti vähintään viisi vuotta tanssia harrastaneille. Suositellaan ottamaan nykytanssin jatkotaso + tunti lisäksi. Opinnot kestävät tällä tasolla yhdestä vuodesta niin pitkään, kunnes opettaja suosittelee siirtymistä edistyneet tasolle.

EDISTYNEET

Edistynein taso, jolloin oppilaalla on jo erittäin monipuoliset taidot tanssitekniikasta, ilmaisusta ja esiintymisestä. Tällä tasolla syvennetään osaamista.

 

LISÄKSI NYKYTANSSISSA VALITTAVISSA

KESKITASO 1-2 + / JATKOTASO/EDISTYNEET +

Nykytanssin plussatunneilla syvennytään nykytanssiin luovien harjoitusten kautta. Plussatunnin voi ottaa keskitasolta eteenpäin.

NYKYTANSSI AIKUISET

Aikuisten nykytanssitunti aloittaville ja jo tanssia harrastaneille.

powered by eMedia