Tanssilajit > KATUTANSSILAJIT

KATUTANSSILAJIT

Nurmijärven tanssiopistossa katutanssilajeihin kuuluvat street, vogue ja breikki.

 

STREET alk. 10v

Katutanssikulttuurista lähtevä laji, jossa yhdistellään eri tyylejä mm. hiphoppia, housea, lockingia, breakdancea, old schoolia ja new styleä. Jokaisella opettajalla on oma tyyli opettaa. Tunneilla treenataan monipuolisesti ja heittäydytään musiikin ja tanssin vietäväksi. Tarkoituksena on kehittyä jatkuvasti ja tärkeintä on olla oma itsensä, tanssia omalla tyylillä.

STREETIN TASOT

PERUSTASO 1

Streetin voi aloittaa 10-vuotiaana (alkaen -08 syntyneet). Voit käydä yhdellä tunnilla viikossa, tai valita useamman tunnin täydentämään lajivalikoimaasi. Tällä tasolla ei tarvita aiempaa kokemusta tanssista ja opinnot kestävät yhden vuoden.

PERUSTASO 2

Pääsääntöisesti vähintään yhden vuoden tanssia harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4-vuotta.

KESKITASO

Pääsääntöisesti 4 vuotta lajia harrastaneille. Tällä tasolla suositellaan ottamaan vähintään toinen viikkotunti. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4-vuotta.

JATKOTASO

Pääsääntöisesti vähintään kuusi vuotta lajia harrastaneille. Laajassa opintolinjassa edellytetään vähintään kahta viikkotuntia. Opinnot kestävät tällä tasolla niin pitkään, kunnes opettaja suosittelee siirtymistä edistyneet tasolle.

EDISTYNEET

Tällä tasolla oppilaalla on jo monipuolinen osaaminen tanssitekniikasta, ilmaisusta ja esiintymisestä.

K-14 TUNTI

K-14 tunti on tarkoitettu vähintään 14-vuotiaille, jotka aloittavat tanssin uutena harrastuksena tai streetin uutena lajina. Tunneilla harjoitellaan lajien perustaitoja ja -tietoja ja opinnot kestävät tällä tasolla vähintään yhden vuoden.

SHOWTANSSI JA STREET AIKUISET

Aikuisten showtanssi ja street aloittaville ja jo tanssia harrastaneille.

 

BREIKKI

Breakdance eli breikki, alkuperäiseltä nimeltään B-Boying, on tanssityyli, joka sai alkunsa 1970-luvun alussa Yhdysvalloissa New Yorkin Bronxissa. Lajiin kuuluu oman persoonallisuuden korostaminen ja erottuminen joukosta. Tanssi itsessään sekoittaa monia eri elementtejä muista lajeista, kuten esimerkiksi akrobatiasta, salsasta sekä/tai capoeirasta. Breikille on tyypillistä monipuolinen jalkatyöskentely ylä- ja alatasossa sekä kilpailullisuus (eli battle). Battleissa on kyse omien taitojen mittaamisesta joko tuntiolosuhteissa tai kilpailuissa.

STARTTITASO

Breikin voi aloittaa 8-9-vuotiaana (alkaen -10 syntyneet). Tunti voi olla yksittäinen valinta tai voit täydentää sillä omaa lajivalikoimaasi. Opinnot kestävät tällä tasolla yleensä 2 vuotta.

PERUSTASO

Vähintään kaksi vuotta breikkiä harrastaneille. Opinnot kestävät tällä tasolla 2-4 vuotta.

KESKI- JA JATKOTASO

Vähintään 3-4 vuotta breikkiä harrastaneille. Edistynein taso, jolloin oppilaalla on jo monipuoliset taidot.

powered by eMedia