TANSSILAJIT NURMIJÄRVEN TANSSIOPISTOSSA 2019-2020

Alle 8-vuotiaiden ryhmät on merkitty syntymävuoden mukaan. Kunkin lajin alin mahdollinen aloitusikä on merkitty lajin otsikkoon.

UUTTA LUKUVUODELLA 2019-2020:

Starttitason voi valita 8-9-vuotiaana mistä tahansa tanssiopiston tarjoamasta tanssilajista: street, nykytanssi, baletti, showjazz ja breikki. Starttitason tunneilla harjoitellaan lajin alkeita monipuolisesti, innostavasti ja tavoitteellisesti. Opinnoissa korostuu kyseiseen lajikulttuuriin tutustuminen. Opinnot antavat hyvän pohjan tanssiharrastuksen jatkamiselle. Halutessaan voi valita useamman starttitunnin viikossa.

TIETOA TUNNEISTA, OPETUKSESTA JA OPETTAJISTA

Tanssitunnilla annetaan kunkin lajin mukaista opetusta. Lajit saattavat poiketa hyvinkin paljon toisistaan (esim. breikki ja baletti), mutta pääosin tanssitunnit noudattavat samaa peruskaavaa: Opettaja merkitsee läsnäolot oppilaslistaan. Tunti aloitetaan alkulämmittelyllä, jossa keho ja mieli viritetään ja valmistetaan treeniä varten. (Baletissa alkulämmittely tehdään tangon ääressä, muissa lajeissa vaihtelevasti, lastentanssissa leikinomaisesti.) Sen jälkeen on vuorossa tanssitekniset osuudet, luovat harjoitteet ja tilanteesta riippuen mahdolliset esitysharjoitukset. Tunti päätetään yleensä rauhalliseen ja palauttavaan osioon. Vaihtelun vuoksi ja tarpeen mukaan tunti voi toisinaan poiketa totutusta kaavasta. Se on kuitenkin aina tarkoituksenmukainen ja vuorovaikutteinen oppimistapahtuma. Tunneilla tulee käydä säännöllisesti ja aktiivisesti. Mahdollisesta poissaolosta on kohteliasta ilmoittaa opettajalle tekstiviestillä. Pitemmistä poissaoloista on syytä tehdä ilmoitus tanssiopiston toimistolle. Opettajat ottavat yhteyttä oppilaan huoltajaan, mikäli oppilaalle kertyy 3 selvittämätöntä poissaoloa.

Nurmijärven tanssiopistossa on joka lajille oma opetussuunnitelma. Kunkin lajin opettajat suunnittelevat yhdessä lukuvuoden painopistealueet ja tavoitteet ja näiden pohjalta opettajat valmistavat omat tuntinsa vastaamaan ryhmiensä tarpeita ja tasoa. Nurmijärven tanssiopistossa opettajat ovat tanssinopetuksen ammattilaisia. Suurimmalla osalla on tanssinopettajan tutkinto ammattikorkeakoulusta tai yliopistosta, usealla jopa molemmat. Panostamme paljon opetuksen laatuun ja opettajien jatkuvaan koulutukseen. Nurmijärven tanssiopisto tarjoaa turvallista ja laadukasta taiteen perusopetusta. Oppilaiden keskimääräinen opintopolku NTO:ssa kestää 9-14 vuotta aloitusiästä riippuen. Joillekin harrastus on toki vain lyhyt kurkistus tanssitaiteen maailmaan, toisille se on sukellus vuosikausien tiiviiseen harrastamiseen. Rakkaus taiteeseen ja kulttuuriin toivottavasti syttyy jokaisella. Opistossa harrastaa n.1200 eri-ikäistä tanssijaa, joista n. 130 on poikia. Nurmijärven tanssiopistossa on tarjolla tanssinopetusta myös aikuisille. Tunneille ovat tervetulleita niin aloittelijat kuin edistyneemmätkin tanssinharrastajat.

Alla olevista lajikuvauksista voit tutustua tarjontaamme. Kysymyksiä voi lähettää sähköpostilla tanssiopisto@nto.fi tai soita 09-8799284 (ma 12-17, ti-to 12-15). Tervetuloa ihanan tanssiharrastuksen pariin!

Mia Mironoff, rehtori

 

LAJIKUVAUKSIIN PÄÄSET OHEISESTA VALIKOSTA.

 

 

 

.


powered by eMedia