Opisto > Henkilökunnan esittely

Nurmijärven tanssiopiston tärkein voimavara on hyvä ja osaava henkilökunta! Monipuolinen kokemuspohja yhdistyy mainioihin persoonallisuuksiin - tästä syntyvät erinomaiset tanssitunnit ja opiston toiminta rullaa jouhevasti. Lue lisää meistä  klikkaamalla nimeä tällä sivulla.

Ota yhteyttä: etunimi.sukunimi@nto.fi

Aarre-Ahtio Reetta (baletin vastaava opettaja, NTOn tuottaja, tanssinopettaja - baletti)

-          Valmistunut Kuopion konservatoriosta tanssinopettajaksi ja kulttuurituottajaksi Metropolia ammattikorkeakoulusta. Lisäksi Reetalla on karakteritanssin erikoistumiskoulutus Turun AMKsta (2103), balettipedagogien täydennyskoulutus TEAKista sekä kulttuurituotannon maisteritutkinto (YAMK) vuodelta 2018.

-          Toiminut koreografina, tanssijana ja tuottajana erilaisissa tapahtumissa, teattereissa ja festivaaleilla.

-          STST:n (Suomen tanssi- ja sirkustaiteilijat) hallituksen jäsen ja DaCi Finlandin (Dance and the Child International) hallituksen varapuheenjohtaja.

-          Opettanut NTOlla vuodesta 1995.

-          ” Uskon elinikäiseen oppimiseen ja itsensä kehittämiseen!”

Cuadra Anita, tanssinopettaja - baletti ja lastentanssi

anita

-       Valmistunut tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta.

-       Ulkomaan kokemusta Anita on saanut Nicaraguassa tanssijana, opettajana ja koreografina Compañia Contemporanea Arte y Danza ryhmässä, sekä opettajana ja koreografina Academia Nicaragüense de la Danza, Estudio Danza Attitude ja Escuela Nacional de Danza Adan Castillo kouluissa, sekä opettajana useilla nicaragualaisilla tanssifestivaaleilla.

-       Opettanut mm. Lahden tanssiopistossa, Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa ja Vantaan tanssiopistossa. Meillä NTOssa Anita aloitti vuonna 2007.

-       Opettajana Anita on innostava ja kannustava: "tosissaan, mutta ei totisesti!"

 

Diallo Pauliina (tanssinopettaja - lastentanssi, nyky, afro)

-          Opiskellut Kuopion konservatoriossa lastentanssin opettajan linjalla ja on opettanut monia eri lajeja lastentanssista joogaan ja afroon.

-          Pauliina on ollut mukana monissa produktioissa sekä tanssijana että laulajana ja myös tuottajana. Hänellä on myös oma yritys nimeltään Taipuva.

-          Afrikkalainen tanssi ja musiikki ovat erityisen lähellä sydäntä ja Pauliina on käynyt Guineassa ammentamassa tansseja ja rytmejä tiiviskursseilla.

-          Pauliinan tunneilla on rento ja kannustava tunnelma.

Halén Johanna (tanssinopettaja - lastentanssi, baletti, nyky)

johanna

-       Valmistunut tanssinopettajaksi Kuopion Konservatoriosta ja on suorittanut  tanssitaiteen maisteriopintoja Teatterikorkeakoulussa.

-       Työskennellyt tanssinopettajana mm. Oopperan Balettioppilaitoksella sekä Helsingin ja Etelä-Hämeen Tanssiopistoissa. NTOssa mukana vuodesta 2011.

-       Toiminut aktiivisesti kansainvälisillä taideleireillä tanssin kouluttajana Suomessa sekä ulkomailla.

-       Tanssii ja opettaa Xaris Finland -tanssiryhmässä.

-       Kokenut ja monipuolinen usean lajin taitaja, jolle tärkeää on kohdata jokainen oppilas yksilönä ja kannustaa löytämään tanssin ilo ja taito.

Ilmarinen Taina (katutanssivastaava, tanssinopettaja - nykytanssi, showjazz, street)

-          Valmistunut tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta. Opinnot jatkuvat Teatterikorkeakoulussa, tähtäimessä on tanssipedagogiikan maisterintutkinto.

-          Tanssi on Tainalle tapa ilmaista niitä tunteita ja kokemuksia, joita ei voi ilmaista sanoin, kuvin tai äänin – samalla tanssi voi kuitenkin yhdistää ne kaikki.

-          Tainan tunneilla pääosassa ovat rytmi ja hiki, ikuisen uteliaisuuden ylläpito ja tunteiden vuoristorata. Hän on energinen, vaativa ja välillä vähän hulluttelevakin tanssinopettaja.

-          NTOn opettajakunnassa Taina on ollut vuodesta 2011 alkaen.

Iswariah Linda (projektikoordinaattori)

-          Koulutukseltaan matkailumerkonomi ja filosofian maisteri Afrikantutkimuksen alalta.

-          Asunut vuosikymmenen verran Isossa-Britanniassa ja Saksassa, työkokemusta oppilaitosympäristöstä Englannissa.

-          NTOssa mukana ihan alusta asti, ensin pienenä tanssityttönä ja lopulta projektikoordinaattorina usean vuoden ajan ennen ulkomaille muuttoa. Hän palasi takaisin samoihin työtehtäviin v. 2016.

-           Työtehtäviin kuuluu mm. näytös- ja projektitehtävät, leirien järjestelyt, Monikkoklubi, nettisivujen ja somen päivitys sekä erilaiset hankkeet.

Kajaus Suvi (apulaisrehtori, poikatanssin ja lastentanssin vastuuopettaja, tanssinopettaja - lastentanssi, pojat, showjazz, nykytanssi)

-       Suvi on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta 2004 ja tanssitaiteen maisteriksi 2018 (Teatterikorkeakoulun tanssinopettajan maisteriohjelma).

-       Suvi on opettanut tanssia Nto:ssa jo 14 vuotta, lajeina mm. nykytanssi, lastentanssi, jazz, akrobatia ja pojat.

Suvi opettaa kevätkaudella Kirkonkylän tiistairyhmiä ja toimii lasten- ja poikatanssin vastuuopettajana.

-       Suville tärkeää on itsensä haastaminen ja uuden oppiminen. "Tanssi antaa mahdollisuuden ilmaista, kokea, aistia ja oppia!"

Koskinen Neea
(nykytanssin ja showjazzin vastuuopettaja, tanssinopettaja - nykytanssi, showjazz, pojat)

-          Opiskeli Kuopion tanssilukiossa ja valmistui tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta.

-          On toiminut tanssinopettajana mm. Kuopiossa, pääkaupunkiseudulla ja Nicaraguassa sekä työskennellyt Kuopion kaupunginteatterissa ja Tanssiteatteri Minimissä. NTOssa Neea on ollut mukana yli 10 vuotta.

-          Neean tunnit ovat hauskoja ja vaativia. Tanssin ilo, taide ja tekemisen meininki ovat tärkeitä elementtejä.

Kyttä Pauliina (tanssinopettaja - nykytanssi, lastentanssi, pojat)

-          Valmistui tanssijaksi Turun konservatorion tanssijan koulutusohjelmasta 2015.

-          Opiskelee Savonia Ammattikorkeakoulussa tanssinopettajaksi tanssijan ja tanssinopettajan töiden ohella.

-          Pauliina on luonteeltaan herkkä pohdiskelija, tulisella sielulla maustettuna. Opettamisessa parasta on nähdä oppilaiden oivallukset ja onnistumiset sekä oppimisen intohimo. Tanssitunneilla aherretaan yhdessä pohtien, hauskanpitoa unohtamatta!

NTOn parissa vuodesta 2017.

Mironoff Mia (rehtori, opinto-ohjaus)

- Mia aloitti NTOn uutena monitaitoisena ja innostuneena rehtorina 1.3.2018. Hän tuo tullessaan virkistäviä uusia näkökulmia NTO:n tuleviin vuosiin.

- Mia on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta. Valmistuttuaan hän toimi freelance-tanssijana ja koreografina vapaan taiteen kentällä ja eri laitosteattereissa. Aktiivitanssiuran jälkeen hän suoritti pedagogiset opinnot Teatterikorkeakoulussa. Mia työskenteli 12 vuotta lehtorina ja linjavastaavana Lahden Ammattikorkeakoulun Musiikki- ja draamainstituutissa.

- Oppilaitosjohtamisen opinnot hän on suorittanut Jyväskylän yliopiston rehtori-instituutissa ja hän on lisäksi valmistunut opinto-ohjaajaksi. Hänen edellinen työtehtävänsä oli Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin opintokoordinaattorina.

Mäkinen Renny (tanssinopettaja - breikki, poikien tunnit)

 

- Opettajana Renny haluaa antaa mahdollisimman paljon tietoa ja intoa uusille alan harrastajille. Ilmapiiri  pyritään pitämään rentona, mutta päämäärä selkeänä. Tunneilla pyritään rikkomaan omia rajoja ja kokeilemaan uusia haasteita.

- Breikkitunnit soveltuvat sekä pojille että tytöille.

Mustonen Venla (tanssinopettaja - street)

- Venla on valmistunut tanssitaiteen kandidaatiksi Trinity Laban -konservatoriosta Lontoosta v. 2016. Nto:n opettajaksi hän on tullut v. 2019.

- Lontoossa Venla opetti nuorille ja aikuisille Cunningham-tekniikkaa sekä nykytanssia ja nykyään hän toimii freelance-tanssijana ja koreografina Helsingissä.

- Venlan tunnit ovat energisiä ja haastavia ja siellä tehdään monipuolisesti tunnelmaltaan ja liikekieleltään eroavia tanssisarjoja.

- Venlalle tanssissa tärkeintä on itseilmaisu sekä uteliaisuus ja intohimo liikettä kohtaan.

 

Palm Maikki (tanssinopettaja - nykytanssi, street)

Maikki valmistui nykytanssijaksi Trinity Laban konservatoriosta, Lontoosta v. 2016. Vuoteen 2018 asti Maikki opiskeli Tanssitaiteen maisteriksi (peda) Taideyliopiston teatterikorkeakoulussa.

- Katulajien ja baletin harjoittelu alkoi jo pienenä Kouvolan paikallisissa tanssiryhmissä.

Kansainväliset tuulet lisäävät koreografioihin omia värejään, joista viimeisimmät säväykset kertyivät Maikin Uudessa-Seelanissa vietetyn opiskelukevään 2018 myötä.

- NTOn porukassa Maikki aloitti v. 2018, tosin hän on sijaistanut monia tunteja NTOssa ennen tätä.

- Maikin tunneilla arvostetaan joisen omaa taidenäkemystä, luottaen samalla yhdessä tekemisen potentiaaliin.

Puuperä Anni (tanssinopettaja - lastentanssi, nykytanssi)

-Anni on valmistunut tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta v. 2011 ja kasvatustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta v. 2017. Hän viimeistelee parhaillaan Soveltavan taiteen YAMK-tutkintoa Turun taideakatemiassa.

-Anni aloittaa NTO:lla 2019 kevätlukukaudella nykytanssin ja lastentanssin opettajana. Hän on työskennellyt aiemmin mm. Tanssikoulu DCA:lla ja Uuden tanssin keskus Zodiakilla. Anni työskentelee opetustöiden lisäksi koreografina, esiintyjänä sekä yhteisötaiteilijana.

-Anni on kannustava opettaja, jolle on tärkeää luoda innostava ja turvallinen oppimisilmapiiri. Hänen tanssitunneillaan liikutaan monipuolisesti jokaisen yksilöllistä tanssikäsitystä kunnioittaen.

Riikonen Vilma (tanssinopettaja - showjazz, street)

- NTOn oma kasvatti ja entinen ek-oppilas. Suorittanut NTOn junioriopettajakurssin ja toiminut junioriopettajana viiden vuoden ajan.

- Vilma on energinen ja kannustava opettaja, jonka monipuolisilla tanssitunneilla jokainen pääsee haastamaan itseään. Tunneilla tärkeää on oppimisen ilo sekä tanssin vietäväksi heittäytyminen.

Rinnetmäki Satu (tanssinopettaja - lastentanssi, nykytanssi, pojat)

- Satu on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta v. 2009 sekä tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta v. 2015.

- Satu aloitti pikkuisena 4-vuotiaana tanssityttönä NTOssa ja siirtyi 14-vuotiaana Oopperan Balettioppilaitoksen Nuorisoasteelle. Hän palasi opettajana NTOlle v. 2013.

- Satu toimii freelance-tanssitaiteilijana ja opettamisen lisäksi hänen työnkuvaansa kuuluu esiintyjän, esiintyjä-koreografin sekä tuotannolliset työt erilaisissa projekteissa. Viimeisimpänä hän oli tanssijana Savonlinnan Oopperajuhlien Faust-oopperassa kesällä 2018. Tänä syksynä hänellä on työparinsa Anni Puuperän kanssa Taiteen Edistämiskeskuksen tukema Kierrätyksestä liikkeelle -projekti. Projektissa he pitävät esikouluikäisille kierrätysteemaisia taidetanssityöpajoja.

- Satu opettaa NTOlla vielä syyskauden 2018 ja sitten hän matkaakin pohjoisempaan Suomeen Kajaaniin toimien siellä tanssijana Routa Companyssa vuoden 2019.

- Satu on iloinen, positiivinen ja kannustava opettaja. Hän kokee vahvuudekseen opettajana suuren innostuksensa tanssia kohtaan ja haluaa jakaa tätä iloa sekä tietotaitoaan eteenpäin kaikille oppilailleen. ”Kaikki, jotka osaavat liikkua osaavat myös tanssia!”

Saaranen Jaana (tanssinopettaja - baletti)

jaana

-       Valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta.

-       Toiminut opettajana mm. Itä-Helsingin musiikkiopiston tanssiosastolla, Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa, Kuulaopistolla ja vuodesta 2014 NTOssa.

-       Nykyaikainen baletinopettaja, jolle tärkeitä asioita ovat kehon oikeat linjaukset, oman kehon rajojen ja mahdollisuuksien kehittäminen ja hyödyntäminen, tanssillisuus, tanssin ilo ja itsensä voittaminen.

-       ”Ei ryppyotsaisesti, vaan lajin kauneudesta nauttien ja haasteista iloiten!”

Salminen Pälvi (tanssinopettaja - lastentanssi, sirkus, nyky/bal-alkeet)

- Pälvi on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi TEAKista ja on harjoitellut eri tanssilajeja, akrobatiaa ja jongleerausta.

- Hän on opettanut lastentanssia ja nykytanssia ja avustanut ja ohjannut erityisliikkujia useita vuosia. Sirkusta Pälvi on opettanut vuodesta 2013.

- Opettajana Pälvi pyrkii siihen, että kaikki pääsevät tanssimaan, tekemään ja harjoittelemaan hyvillä mielin omista lähtökohdistaan. "On kivaa, että saa liikkua monin eri tavoin ja käyttää kehoa monipuoliseti. Innostun itse tosi paljon oppilaiden tekemisestä ja taitojen kartuttamisesta!"

- NTOn reippaaseen porukkaan Pälvi palasi opettamaan vuonna 2018 oltuaan toisaalla muutaman vuoden.

Stenman Joonas (talous-, tila- ja tekniikkavastaava)

-          Valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta.

-          Vastaa opiston taloudesta ja käytännön asioista kuten palkanlaskennasta, tilojen toimivuudesta ja tietojärjestelmistä.

-          Taiteen ja kulttuurin innokas puolustaja, jolla on usean vuoden kokemus kulttuuri- ja opetusalan hallinnollisista tehtävistä.

-          Mukana NTO:ssa vuodesta 2017.

Suikkanen Teija (hallintosihteeri)

-          Toiminut NTO:ssa hallintosihteerinä v. 2001 alkaen. Teijalla on merkonomin koulutus.

-          Vastaa toimisto- ja oppilashallintopalveluista (laskutus ja reskontra, oppilasrekisteri, asiakaspalvelu).

-          Teija on nähnyt vuosien varrella toiminnan kasvun ja oppilasmäärän tuplaantumisen. Hän pitää vaihtelevasta työstään opiston hallintopuolella.

Tetri Kimmo (tanssinopettaja - street)

-          Kimmo on toiminut tanssinopettajana vuodesta 2004 ja on koulutukseltaan myös urheiluhieroja.

-          Kimmon tyyliä voisi kuvailla lyyriseksi hiphopiksi, jossa koreografioita rakennetaan musiikin melodian ja sanoituksen avulla.

-          Tärkeää Kimmon tunneilla on tanssiin eläytyminen, tekemisen ilo sekä hyvänolon tunne!

-          Mukana NTO:ssa vuodesta 2017.

Timonen Matti (tanssinopettaja - showjazz)

-        Matti on juuriltaan joensuulainen Oulun seudun ammattikorkeakoulusta v. 2012 valmistunut tanssinopettaja. Hän on opettanut tanssia ympäri Suomea eri tanssikouluissa ja osallistunut kilpailuihin ja katselmuksiin tanssijana ja koreografina.

-        Matille rakkaimpia lajeja ovat showtanssi ja nykytanssi. Hän tykkää yhdistellä nyky-, jazz- ja showtanssia ja hänen tunneillaan yhdistyvätkin fyysisyys, energisyys, voima ja teknisyys.

-        Opettajana Matti on energinen ja positiivinen tsemppaaja, joka haluaa tuottaa oppilaille onnistumisen kokemuksia. Molemminpuolinen vuorovaikutus on myös tärkeää.

Wichmann Lotta (nykytanssin ek-ohjelmavastaava, tanssinopettaja - nykytanssi, showjazz, street)

lotta

-          Lotta on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta sekä tanssinopettajaksi Savonia Ammattikorkeakoulusta ja palaa äitiyslomalta taas mukaan porukkaamme.

-          Hän on entinen NTOn oppilas ja työskentelee opetustöiden lisäksi tanssijana sekä koreografina.

-          Lotan tunneilla on pääosassa vahva tekemisen meininki ja heittäytyminen tanssin vietäväksi. Opettajana Lotta on vaativa, mutta huumori on läsnä jokaisella tunnilla!

Vuoti Tea (baletin EK-ohjelmavastaava, puvustovastaava, tanssinopettaja - baletti, nykytanssi, showjazz)

-          Valmistunut Tallinna Balletkoolista.

-          Työskennellyt tanssijana mm. Estonia Baletissa sekä Suomen Kansallisteatterissa.

-          Opettanut NTO:ssa vuodesta 2001.

-          Tea on lempeästi vaativa ja hänen tunneillaan jokainen kehittyy omista lähtökohdistaan käsin.

Yrttimaa Laura (tanssinopettaja - lastentanssi, nykytanssi, baletti)

- Laura on lähtöisin Helsingin Tanssiopistosta. Hän on valmistunut klassisen baletin ja lastentanssin opettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta 2004 ja Tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2014. Mukana NTOssa Laura on ollut vuodesta 2018 alkaen.

- Lauralle on tärkeää liikutaa oppilaitaan tunneilla monipuolisesti ja tuottaa näin onnistumisen elämyksiä tanssissa. Oppilaslähtöisyys, hyvän ryhmähengen luominen ja tanssillisuus ovat Lauran tanssituntien ja opetuksen kulmakiviä.

- Erityisesti lastentanssi on lähellä Lauran sydäntä.

 

 

powered by eMedia