Opetustoiminta > Erikoiskoulutus (EK)

NTO Erikoiskoulutus (ek)

NTO:n erikoiskoulutusohjelma jakautuu kahteen linjaan; nykytanssiin ja balettiin. Erikoiskoulutusohjelmalla on Nurmijärven tanssiopistossa pitkät perinteet – ensimmäiset ek-oppilaat valittiin nykytanssin erikoiskoulutukseen jo vuonna 1995. Baletin erikoiskoulutus on perustettu nykytanssin rinnalle vuonna 2009.

Tällä hetkellä nykytanssin ek-ohjelmassa on viisi ryhmää: Ek Mikro, Ek Mini, Ek Midi, Ek Semi sekä Ek Pro. Baletti Ek-ryhmät ovat puolestaan Gruppo Piccolo, Gruppo Allegro sekä Gruppo Adagio. Yhteensä ek-oppilaita NTOssa on noin 60, joista poikia on seitsemän.

Kuvassa baletti-ek-ryhmä

Erikoiskoulutusryhmät ovat NTOn edustusryhmiä, jotka esiintyvät omien näytöstemme lisäksi tanssitapahtumissa ympäri Suomea. Kaikki ek-oppilaat suorittavat tanssin laajaa oppimäärää ja treenaavat tanssia monipuolisesti sekä monta kertaa viikossa. Nykytanssin ek-ohjelman pakolliset tunnit ovat kaksi nykytanssituntia, kaksi balettituntia sekä yksi jazztanssitunti. Baletin ek-ryhmillä puolestaan pakolliset tunnit ovat kolme balettituntia sekä ensimmäisenä vuotena yksi nyky- tai jazztanssitunti viikossa ja toisesta vuodesta lähtien kaksi.

Kuvassa Ek-midit

Ek-ryhmillä on viikossa yhdestä kahteen omaa tanssituntia, joilla harjoitellaan esityksiä sekä treenataan oman ryhmän kesken. Muut tanssitunnit ovat NTOn lukujärjestyksen mukaisesti perustunneilla. Ek-ryhmissä arvostetaan hyvää ryhmähenkeä ja tästä ek-oppilaiden tulee toimia esimerkkeinä myös perustunneilla. Baletin omilla ek-tunneilla keskitytään perusbalettituntityöskentelyn sijaan oheisharjoitteisiin, kärkitossutyöskentelyyn, repertuaariin sekä esitysten harjoitteluun.

Kuvassa Ek-semit

Ek-oppilaat ovat innokkaita ja motivoituneita tanssin harrastajia, jotka valitaan pääsykokeen kautta yleensä keväällä, kevätnäytöksen jälkeen. Pääsykoe on kaikille halukkaille avoin, eikä aikaisempaa kokemusta kaikista ek-ohjelman tanssilajeista vaadita. Myös opettajat saattavat suositella oppilaita pyrkimään erikoiskoulutukseen. Nuorimmat ek-oppilaat ovat 10-11-vuotiaita tanssijoita. Ek-ohjelmaan hakemisen edellytyksiä ovat innostus, harrastuneisuus, mahdollisuus sitoutua tiiviiseen tanssiharrastukseen ja riittävät tanssilliset valmiudet. Baletin erikoiskoulutukseen pyrkivillä tulee olla baletti 3-luokka (vuoden kärkitossuharjoittelu) käytynä. Emme suosittele erikoiskoulutusryhmään hakeutumista niille, joilla on muita aikaa vieviä harrastuksia. Kasvavan nuoren harrastustoiminnan tulee olla mielekästä ja pysyä ajallisesti ja määrällisesti kohtuudessa. Toivomme ek-ryhmien oppilailta sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä.

Kuvassa Ek-prot

Erikoiskoulutusohjelman suunnittelija ja nyky ek:n vastaava on Taina Ilmarinen (taina.ilmarinen@nto.fi). Baletin erikoiskoulutuksesta vastaa Reetta Aarre-Ahtio (reetta.aarre-ahtio@nto.fi).

powered by eMedia