Opetustoiminta > Erikoiskoulutus (EK)

NTO Erikoiskoulutus (EK)

Erikoiskoulutusryhmät ovat NTOn edustusryhmiä, jotka esiintyvät omien näytöstemme lisäksi tanssitapahtumissa ympäri Suomea. Kaikki EK-oppilaat suorittavat tanssin laajaa oppimäärää ja treenaavat tanssia monipuolisesti sekä monta kertaa viikossa.

NTO:n erikoiskoulutusohjelma jakautuu kahteen linjaan; nykytanssiin ja balettiin. Erikoiskoulutusohjelmalla on Nurmijärven tanssiopistossa pitkät perinteet – ensimmäiset EK-oppilaat valittiin nykytanssin erikoiskoulutukseen jo vuonna 1995. Baletin erikoiskoulutus on perustettu nykytanssin rinnalle vuonna 2009.

Tällä hetkellä EK-ohjelmassa on kuusi ryhmää: nykytanssissa EK2, EK3 ja EK4 sekä baletissa EK1, EK2 ja EK3. Yhteensä EK-oppilaita NTOssa on noin 60.

Kuvassa baletin EK-ryhmä

EK-ohjelman tavoitteet ja tarkoitus

  1. EK koulutus on taiteen perusopetusta
  2. EK-ohjelma tarjoaa mahdollisuuden harrastaa tanssia tavoitteellisesti ja edistyä opinnoissa taidollisesti ja tiedollisesti pitkälle. Antaa mahdollisuuden ja valmiudet halutessaan hakeutua tanssin ammattikoulutukseen
  3. EK-ohjelmaan valitaan pääsykokeen kautta oppilaat, jotka haluavat sitoutua tanssiin, ovat vahvasti motivoituneita ja taidollisesti kehityskelpoisia
  4. Ohjelman tarkoitus on kasvattaa taidokkaita NTO:n edustusoppilaita, jotka edustavat opistoa sisäisesti omissa tuotannoissa sekä toimintaympäristöissä ja valtakunnallisesti muissa tanssitapahtumissa ja katselmuksissa.
  5. Ohjelma antaa oppilaalle vahvan perustan kulttuurimyönteisyydelle ja elinikäiselle oppimiselle.

Nyky EK ohjelmaan kuuluu pakollisina

NYKY EK 2: omat EK tunnit, 2 perusbalettituntia ja yksi lisätunti nykytanssia ja showjazzia = yht. 6 tuntia viikossa.

NYKY EK 3 JA NYKY EK 4: omat EK tunnit, 2 balettituntia ja yksi tunti nykytanssia ja yksi showjazzia = yht. 6 tuntia viikossa.

Baletti EK ohjelmaan kuulu pakollisina

BALETTI EK 1: omat EK tunnit, 2 perusbalettituntia ja lisätunti nykytanssia tai showjazzia = Yht. 5 tuntia viikossa.

BALETTI EK 2 ja BALETTI EK 3: omat EK tunnit, 2 perusbalettituntia ja point-tunti (jatkotasosta eteenpäin) sekä 2 nykytanssia tai showjazzia (tai 1xnyky + 1xshowjazz) = yht. 6-7 tuntia viikossa

 

Kuvassa nykytanssin EK-ryhmä

EK-ryhmillä on viikossa kaksi omaa tanssituntia, joilla harjoitellaan esityksiä sekä treenataan oman ryhmän kesken. Muut tanssitunnit ovat NTOn lukujärjestyksen mukaisesti perustunneilla. EK-ryhmissä arvostetaan hyvää ryhmähenkeä ja tästä EK-oppilaiden tulee toimia esimerkkeinä myös perustunneilla. EK-tunneilla keskitytään perustuntityöskentelyn lisäksi oheisharjoitteisiin, tekniikkaharjoitteluun, repertuaariin sekä esitysten harjoitteluun.

Kuvassa nykytanssin EK-ryhmä

EK-oppilaat ovat innokkaita ja motivoituneita tanssin harrastajia, jotka valitaan pääsykokeen kautta yleensä keväällä, kevätnäytöksen jälkeen. Pääsykoe on kaikille halukkaille avoin, eikä aikaisempaa kokemusta kaikista EK-ohjelman tanssilajeista vaadita. Myös opettajat saattavat suositella oppilaita pyrkimään erikoiskoulutukseen. Nuorimmat EK-oppilaat ovat 10-11-vuotiaita tanssijoita. EK-ohjelmaan hakemisen edellytyksiä ovat innostus, harrastuneisuus, mahdollisuus sitoutua tiiviiseen tanssiharrastukseen ja riittävät tanssilliset valmiudet. Baletin erikoiskoulutukseen pyrkivillä tulee olla baletti 3-luokka (vuoden kärkitossuharjoittelu) käytynä. Emme suosittele erikoiskoulutusryhmään hakeutumista niille, joilla on muita aikaa vieviä harrastuksia. Kasvavan nuoren harrastustoiminnan tulee olla mielekästä ja pysyä ajallisesti ja määrällisesti kohtuudessa. Toivomme EK-ryhmien oppilailta sitoutumista ja pitkäjänteisyyttä.

Kuvassa nykytanssin EK-ryhmä

Nykytanssin erikoiskoulutuksesta vastaa Suvi Kajaus (suvi.kajaus@nto.fi)

Baletin erikoiskoulutuksesta vastaa Tea Vuoti (tea.vuoti@nto.fi).

powered by eMedia